Despre autor


“Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatăl care locuieşte în Mine, El face aceste lucrări ale Lui.” (Isus Hristos – Ioan 14:10)

Dacă Isus Hristos nu a pretins că a fost original în ceea ce spunea şi făcea, (El, care avea dreptul sa o facă) cu atât mai mult nu voi pretinde eu lucrul acesta. Nu sunt original, şi nu am un blog original; tot ceea ce voi scrie aici sunt lucruri pe care le-am învăţat fie din Biblie, fie de la părinţi, fie de la alţii; nu-i nimic nou sub soarele meu (idee copiată din Eclesiastul 1:9… cred că aţi prins “ideea”).

Mă voi folosi de blogul acesta ca să exprim nişte idei ale unor oameni care au trăit înaintea noastră (scriitori ai Bibliei, părinţi ai Bisericii, reformatori, puritani şi alţii) şi care deja s-au confruntat cu multe din problemele pe care le întălnim noi în Biserică. Creştinismul şi înţelepciunea nu s-au născut odată cu noi, şi nici nu se vor termina cu noi, şi dacă ne uităm istoria, suntem destinaţi să îi repetăm greşelile (din nou, nu-i ideea mea, cum nu-i nici cea care spune că istoria ne învaţă că nu învăţăm nimic); aşa că trebuie să ne smerim şi să luăm lecţii de la predecesorii noştrii (desigur, de la cei care au fost cunoscuţi ca fiind credincioşi adevărului Bibliei, nu de la eretici).

Pavel îi spunea lui Timotei că „ce-ai auzit de la mine în faţa multor martori, încredinţează la oameni de încredere, care să fie în stare să înveţe pe alţii.” (2 Timotei 2:2) Aşa a rânduit Dumnezeu să fie transmise învăţăturile Lui: în primul rând prin Scriptură, şi de la oameni care sunt în stare spre alţi oameni care sunt în stare să înveţe pe alţii, şi aşa mai departe pănâ la noi. Au fost multe generaţii care nu au fost în stare, cum cred că a fost cea de dinaintea noastră (desigur, nu toţi) şi cum cred că vom fi şi noi (sper că nu toţi!).

Nu cred că voi salva lumea prin blogul meu (şi dacă aş face-o, nu aş fi eu acela, ci Dumnezeu prin nişte idei care nu sunt ale mele), dar sper că Dumnezeu va trezi oameni care să îşi dea seama că a cunoaşte Istoria Bisericii nu este un motiv de laudă şi de mândrie cu cunoştinţele pe care le-am acumulat, ci dimpotrivă, un lucru care să ne smerească pentru că suntem aşa de departe de ce au fost ei; şi lucrul acesta să ne aducă la pocăinţă şi la adevărata credinţă în Isus Hristos.

Despre mine nu sunt multe de spus: mă cheamă Ovi Şimon (nu Wan Kenobi, nu sunt fan Star-Wars), sunt din Cisnădie, baptist, studiez dreptul, şi mă regăsesc în următoarea rugăciune a lui Martin Luther:

„Eu, sărman om păcătos, care, născut fiind în păcat, am păcătuit împotriva Ta în toate zilele vieţii mele, mărturisesc din adâncul inimii înaintea Ta, Dumnezeule sfânt şi drept, Tată plin de dragoste, că nu Te-am iubit pe Tine mai presus de orice, nici pe aproapele meu ca pe mine însumi.

Am păcătuit împotriva Ta şi împotriva poruncilor Tale sfinte, cu gândul, cu vorba şi cu fapta şi ştiu că de aceea sunt vrednic să mă lepezi dinaintea Feţei Tale, dacă ar fi să mă judeci aşa cum merit, după păcatele mele.

Dar acum, iubite Tată din ceruri, Tu ai făgăduit să priveşti cu bunătate şi îndurare spre orice păcătos care se pocăieşte şi care, încrezându-se în meritele Mântuitorului Isus Hristos, aleargă la îndurarea Ta de Tată. Acestora vrei să le ierţi tot ce au păcătuit împotriva Ta şi să nu le mai ţi niciodată în seamă aceste păcate ale lor.

Pe aceasta mă bazez eu, sărman păcătos, şi Te rog cu încredere, ca după făgăduinţa Ta, să fi plin de har şi de îndurare faţă de mine şi să-mi ierţi toate păcatele pe care le-am săvârşit, spre lauda şi slava Numelui Tău.

Dumnezeul cel atotputernic şi veşnic să ne ierte nouă, tuturor, păcatele noastre, după îndurarea Lui cea nespus de mare, de dragul Mântuitorului nostru Isus Hristos şi să ne dea har să ne pocăim, să trăim după voia Lui şi să dobândim viaţa veşnică împreună cu El. Amin!”

Advertisements

3 thoughts on “Despre autor

 1. Ma bucur sa vad cum apreciezi si cauti slujirea in smerenie! Si da, asa e, invatatura sanatoasa e indispensabila cresterii spirituale. Si mai vad cu incantare interesul pentru istoria Bisericii, pentru vietile oamenilor lui Dumnezeu, ca vrei sa iei exemplu de la inaintasii nostri. Dumnezeu sa-ti dea har in efortul acesta de a descoperi voia Lui cu privire la tine, pentru ca, de fapt, asta conteaza, ce vrea El in dreptul tau, ce te indeamna sa faci, ce lucrari initiaza El in viata ta, ce adevaruri scripturale ti le lumineaza, asfel incat sa intelelegi clar voia Lui in viata ta. Fii binecuvantat de Domnul.
  P.S. Mi-as permite un mic comentariu la ce zici, anume la expresia: “Nu cred că voi salva lumea prin blogul meu (şi dacă aş face-o, nu aş fi eu acela, ci Dumnezeu prin nişte idei care nu sunt ale mele)”.
  Intr-adevar, ideile schimba lumea. Plaga numita “comunism” a inceput cu ani buni inainte, prin niste carti, nebagate prea mult in seama la vremea lor, dar ele au fost samanta care a dat roade peste ani. Nu e un caz izolat, deci, este adevar in asta, ca ideile schimba lumea. Eu zic doar ca Dumnezeu n-a schimbat lumea prin niste idei noi, ci prin puterea Duhului Sfant manifestata in viata lui Isus si apoi a fiecarui ucenic de-al Lui. Deci, cauta nu idei noi sau vechi in primul rand, ci cauta sa renunti la tine insuti, la ideile tale (cum bine ziceai), la pretentiile tale, cauta fata Lui in fiecare zi, apropie-te de Domnul tot mai mult si mai mult…
  Vremurile de acum sunt destul de tulburi, cu multe invataturi, multi invatatori de tot felul si peste toate cu oameni cu caractere ce potrivesc tare bine cu ce scria Pavel despre zilele din urma. Deci, bine faci, cauta invatatura sanatoasa, modele de oameni al caror sfarsit al alergarii a fost unul glorios si tine-te tare de Domnul tau.
  Si insusi Domnul pacii sa ingrijeasca de toate nevoile tale.

  Cu drag, Remus POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s